BlitzWolf - simplify your life

GaN charging technologia

Čo je nabíjačka GaN a prečo ju potrebujete?

Nitrid galia alebo GaN je materiál používaný pre polovodiče v najnovších nabíjačkách. Na výrobu LED diód sa používa od 90. rokov minulého storočia a je tiež obľúbeným materiálom pre slnečné sústavy satelitov. V prípade nabíjačiek je GaN nevyhnutný na výrobu menšieho tepla. Menej tepla znamená, že komponenty môžu byť bližšie k sebe, takže nabíjačka môže byť menšia ako kedykoľvek predtým - pri zachovaní všetkých noriem napájania a bezpečnosti.

Čo vlastne nabíjačka robí?

Predtým, ako sa pozrieme na GaN vo vnútri nabíjačky, pozrime sa na to, ako nabíjačka funguje. Všetky naše smartphony, tablety a notebooky majú batérie. Keď batéria prenáša energiu do našich zariadení, v skutočnosti dochádza k chemickej reakcii. Nabíjačka odoberá elektrický prúd, aby zvrátila chemickú reakciu. V prvých dňoch nabíjačky neustále vysielali do batérie napätie, čo mohlo viesť k prebitiu a poškodeniu. Moderné nabíjačky obsahujú monitorovacie systémy, ktoré znižujú výkon pri nabíjaní batérie a minimalizujú možnosť prebitia.

Zníženie zahrievania

GaN nahrádza kremík.
Od 80. rokov minulého storočia je kremík surovinou pre tranzistory. Kremík vedie elektrinu lepšie ako predtým používané materiály, ako sú napríklad vákuové trubice, a znižuje náklady, pretože jeho výroba nie je príliš drahá. Vývoj technológie v priebehu desaťročí viedol k vysokému výkonu, na ktorý sme dnes zvyknutí. Pokrok a vývoj mohol ísť len tak ďaleko, že kremíkové tranzistory bolo možné stavať blízko seba. Vtedy prišla GaN. To sa teraz deje.

GaN je iný. Je to kryštalický materiál, ktorý môže viesť oveľa vyššie napätie. Elektrický prúd môže prechádzať komponentmi vyrobenými z GaN rýchlejšie ako kremík, čo vedie k ešte rýchlejšiemu spracovaniu. GaN je účinnejší, takže je v ňom menej tepla.


Inteligentné nabíjanie

Okrem používania GaN nabíjačky Blitzwolf inteligentne identifikujú zariadenie, ktoré sa má nabíjať, a určia príslušný protokol pre nabíjanie maximálnou rýchlosťou. So všetkou technológiou nabíjania, ktorú používa Blitzwolf, si môžete byť vždy istí, že všetky vaše zariadenia sa budú vždy nabíjať maximálnou rýchlosťou.